26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Gençlere Psikolojik Danışmanlık Desteği

2 min read

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde, genç üyelerine yönelik psikoterapi ve psikolojik danışmanlık desteğinde bulunuyor.
Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlık Gençlik Merkezi, her alanda gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik Merkezine üye gençlerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine yardımcı olmak ve yaşamını zorlaştıran biyopsikososyal bir durum karşısında psikoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği sağlıyor.

Uzman Klinik Psikolog tarafından yürütülen destek kapsamında; bireysel görüşmeler, kişinin yaşamını zorlaştıran herhangi bir sorunla karşılaşması durumunda destek, yaşanılan zorluklarla başa çıkma becerilerini arttırmak ve zorluk veren konularla ilgili bilgilendirici seanslar yapılıyor. Seanslar içerisindeki tüm paylaşımlar etik ilkeleri doğrultusunda gizlilik ilkesi gereği saklı tutularak üçüncü kişilerle paylaşılmıyor.
Psikolojik danışmanlık birimi bireysel desteğin yanı sıra grup çalışmaları, eğitim ve seminerlerde düzenlemektedir. Birim tarafından gençlere verilen tüm hizmetler ücretsizdir.

Başvurular Gençlik Merkezinde yapılıyor. Başvuru formu doldurulduktan sonra belirlenen gün ve saatlerde seanslar oluşturulmaktadır.
Her seansın 50 dakika sürdüğü görüşmelerde problemlere bağlı olarak seans süreleri yeniden düzenlenebilmektedir. 2022 yılı temmuz ayı itibariyle başlayan psikolojik danışmanlık birimi, şu ana kadar 232 seans bireysel psikoterapi hizmeti sunuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın !